Dominiek Rosillion over zijn werkervaring bij QbD

Dominiek R.Dominiek Rosillion (33) werkt sinds de oprichting bij QbD. Hij startte in een meer operationele functie en adviseert nu als senior consultant bij verschillende klanten. Daar haalt hij enorm veel voldoening uit en voelt zich gewaardeerd door alle kansen die hij hier krijgt. Hieronder lees je zijn verhaal

Jonge papa

Dominiek: “Als jonge papa is mijn zoontje van 1,5 jaar momenteel mijn grootste hobby. Al enkele jaren doe ik mijn best om te integreren in mijn nieuwe woonplaats in Gent, tussen Kortrijk en Antwerpen, de home Towns van mijn vriendin en ik. En dat terwijl we hadden gezworen nooit ‘in het midden’ te gaan wonen. Zo zie je maar hoe plannen kunnen wijzigen eens je voor een beslissing komt te staan.”

Nooit aan farmasector gedacht

“Ik ben tien jaar geleden gestart bij Bart. Ik was pas afgestudeerd als industrieel ingenieur biochemie en had nooit aan de farmaceutische sector gedacht. Het was Bart, die me met zijn persoonlijke touch heeft overhaald. Ik herinner me hoe mijn oudere broer mij na de schoolbanken adviseerde om tijdens een sollicitatiegesprek te voelen met wie het klikt. Toen hij QbD opstartte, deed hij opnieuw zijn verhaal en geloofde ik in zijn plan. En ik word nog elke dag geprikkeld en gemotiveerd door datgene waarmee ik bezig ben.”

Dynamische aanpak met oog voor inspraak

“Ik heb het bedrijf zien groeien wat betekent dat we een goede marktpositie hebben en dat de klanten tevreden zijn. Wat ik ook zo aangenaam werken vind, is dat het een dynamisch bedrijf is met slechts één managementniveau. Dat betekent dat beslissingen soepel kunnen genomen worden en we snel kunnen inspelen op de markt.

Zo krijg ik (samen met een team) momenteel de kans om de aanpak van de Quality by Design methodologie, die vernieuwend is in onze sector, te trekken. De European Medicines Agency en de Foreign Trade Association (FTA) duidden de nood om de ontwikkelingsprocessen van medicijnen onder de loep te nemen en de kwaliteit en doorlooptijd ervan te optimaliseren. Iets wat bijvoorbeeld binnen de auto-industrie al courant is maar binnen de farma nog niet.

Momenteel pluizen we de bestaande wetteksten hierover uit en willen die binnenkort implementeren bij een eerste product. Dat ik mee aan deze weg mag timmeren, bevestigt dat het bedrijf in mij gelooft en me die kansen biedt. Het is dan ook belangrijk dat je je ambities laat weten aan het management. Van zodra QbD weet wat je in je mars hebt, is er veel inspraak mogelijk.”

Steun van de collega’s

“Mijn eerste jaren werkte ik als operationele medewerker bij Alcon. Daar werkte ik als een soort détaché aan kwaliteit, steeds op hetzelfde adres. Dat evolueerde door de jaren heen naar een meer adviserende rol bij een drie à viertal bedrijven, zoals Fluidda, Heel Belgium en MedinCell. Het geeft een enorm verantwoordelijkheidsgevoel dat een klant jou inzet om hen mee op weg te helpen. Dat is niet altijd gemakkelijk. Het is nooit een zwart- wit verhaal. Elk probleem bevat heel veel grijstinten. Je moet een tint vinden die past bij het bedrijf. Uiteraard ken ik zelf niet alle antwoorden. Je hebt wel wat bagage vanuit je studies maar in feite steun je in zo’n geval het meest op je QbD collega’s. Daarom wil ik mijn netwerk uitbreiden en mijn kennis blijven vergroten.

Die adviserende rol kreeg de laatste jaren nog een extra dimensie door er een commercieel stuk aan toe te voegen, namelijk de Quick Scans. Daarbij maak je op basis van interviews en rapporten een ruw projectplan op vraag van de klant waarbij je samen met het Salesdepartement het project nadien probeert binnen te halen. Die commerciële sfeer in combinatie met de amicale omgang met de collega’s is voor mij de perfecte combinatie.”

 

Ook op zoek naar een uitdagende job? Klik hier