Dit is het verhaal van QbD. Schrijf jij mee aan het volgende hoofdstuk?

Op een mooie zomerdag

Ons verhaal begint op 18 augustus 2011. Die dag richt CEO Bart Van Acker zijn eenmansbedrijf QbD op. Bart heeft op dat moment al heel wat ervaring in kwaliteitsmanagement en validatie: expertise die hij in dienst wil stellen van verscheidene bedrijven. Dat doet QbD in eerste instantie voor de farmasector, met als eerste grote klant Pfizer, vandaag nog altijd een QbD-klant.

Niet veel later wordt onze eerste QbD-medewerker aangenomen. Jeroen Verhoeven gaat eerst bij Pfizer aan de slag en vervolgens bij Biocartis. Daarnaast geeft hij ook interne trainingen, onder meer rond Acceptance Sampling en Design of Experiments. En net als de talloze QbD-collega’s die er doorheen de jaren bijkomen, houdt hij ook van fun, onder meer tijdens onze vele QbD-events.

De JPEG die ons drijft

Al snel wordt duidelijk dat QbD zijn waarden niet alleen koestert, maar ze ook echt waarmaakt. Zo staat ‘Joy’ voor het plezier waarmee we alles doen. Ook door onze sterke ‘Partnerships’ slagen we erin om sterke oplossingen te ontwikkelen. Daarnaast gaan we altijd voor de ‘Extra Mile’ als het om onze klanten én om elkaar gaat. Tot slot draait het ook om ‘Gettings things done’: handen uit de mouwen en no-nonsens gaan voor resultaat. Joy, Partnerships, Extra Mile, en Getting things done: afgekort is dit de ‘JPEG’ die ons drijft.

QbD over de grenzen heen

Die ‘Extra Mile’ mag je soms ook letterlijk nemen, want in 2013 steekt QbD de grens over naar Nederland, waar we DSM als eerste grote klant verwelkomen. In de jaren daarna groeit niet alleen ons klantenbestand, maar ook onze internationale ambitie. Om de Europese markt beter te kunnen bedienen, wordt in 2016 QbD Spanje opgericht. Een jaar later gaan we zelfs intercontinentaal door QbD Mexico op te richten. Dankzij sterke partnerships slaagt QbD erin om zijn aanpak een globale dimensie te geven.

Partnerships maken het verschil

Houdt het daar op? Helemaal niet. Want bij QbD blijven we altijd vooruitkijken naar nieuwe partnerships, om zo nog beter het verschil te maken voor onze klanten. In 2016 gaan we in zee met een ervaren softwarespecialist. Zo kunnen we onze 360° dienstverlening in quality management nog completer maken met QbD Software: een veelzijdig aanbod van technologische oplossingen voor de wereld van biowetenschappen en biotechnologie.

Omdat het goed is om af en toe uit een ander vaatje te tappen, is QbD sinds 2016 ook de drijvende kracht achter PILS – kort voor ‘Partners In Life Sciences’. PILS is een netwerk dat de krachten van kleinere Vlaamse bedrijven uit de biowetenschappen bundelt, om hen slagvaardiger te maken in de grote farmawereld. Intussen werken de verschillende PILS-leden al samen aan projecten, kennisdeling, events en meer.

In 2017 staan we weer een stapje dichter bij een nieuw tijdperk in de gezondheidszorg. Want in de toekomst zullen we lichaamsdelen, organen, medicijnen en zelfs menselijke cellen kunnen printen. Medische oplossingen op maat van elke individuele patiënt dus. Bij Antleron weten ze er alles over. Dit innovatieve team van ingenieurs staat klaar om samen met QbD deze visie waar te maken. Hier lees je alvast hoe Antleron en QbD het printen van gepersonaliseerde medische oplossingen in een alledaagse realiteit willen veranderen.

Schrijf jij mee aan het volgende hoofdstuk?

Je merkt het: het verhaal van QbD is er eentje van groei. Intussen hebben we tevreden klanten in tal van sectoren, zijn we actief in verschillende landen en staat de teller op ruim 150 werknemers – and counting. Maar één ding staat vast: die groei is mogelijk gemaakt door onze mensen: gedreven medewerkers die onze JPEG-waarden waarmaken en er elke dag samen voor gaan.

 

Deel jij onze drive?

Ontdek dan onze vacatures en solliciteer!

 

 

Jeroen Verhoeven

Jeroen Verhoeven begon in 2011 als eerste medewerker van QbD, eerst bij Pfizer (farma) en nu bij Biocartis (medical devices / molecular diagnostics). Ondertussen geeft hij ook interne trainingen, o.a. Acceptance Sampling en Design of Experiments. En ook voor anekdotes over onze events moet je bij Jeroen zijn, want als er fun gemaakt wordt, is hij altijd op de afspraak.