Wie zijn onze klanten, en waarom werken zij met QbD?

LaboratoriaSmeetsLaboratoria Smeets is net als QbD gevestigd in de regio Antwerpen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het afvullen en verpakken van farmaceutische poeders en doet al zes jaar een beroep op de expertise van Quality by Design.

Bruno Van den Branden (general manager): “De grote troef van QbD is de combinatie van kwaliteit en flexibiliteit. Wij hebben ook eigen kwaliteitsspecialisten in huis, maar vooral voor nieuwe projecten kloppen we aan bij QbD. Zij bieden ons altijd direct een consultant met de juiste ervaring en skills, en dat is niet altijd vanzelfsprekend in een sector waarin de normen qua kwalificatie en validatie erg hoog liggen.”


BioCartisHet Mechelse Biocartis ontwikkelt volledig geïntegreerde en breed toepasbare moleculaire diagnostiek. Het bedrijf wil patiënten over de hele wereld zo rechtstreeks toegang geven tot persoonsgebonden geneeskunde.

Sandra Marguillier (Director Manufacturing): “Bij QbD vonden we een partner die ons de juiste persoon voor de juiste job aanbiedt, en waarmee het ook nog eens heel aangenaam werken is. De vlotte beschikbaarheid is iets wat we sterk waarderen bij QbD.”


PannocPannoc legt zich toe op de ontwikkeling, fabricatie, verpakking en verkoop van geneesmiddelen, medische hulpstoffen en cosmetica, in de vorm van crèmes, zalven, gels, lotions en oplossingen. Zo vind je in de apotheek verschillende Pannoc-merken, zoals Pannocort en Pangel.

Leen Van de Water (kwaliteitsverantwoordelijke): “Niet alle kwaliteitsmanagementtaken hoeven uitgevoerd te worden door een ervaren specialist. QbD beseft dit en biedt ons daarom een tandemformule op maat aan: we krijgen fulltime een goed getrainde junior in huis, die prima werk levert en via wie we toegang hebben tot alle expertise die er bij QbD aanwezig is. Eén of twee dagen per week wordt hij bijgestaan door een ervaren senior. Deze aanpak kan een kleine, gespecialiseerde speler je niet bieden”. → Lees hier meer over de samenwerking van Pannoc met QbD


AkcelisAkcelis specialiseert zich in het selecteren en rekruteren van patiënten voor klinische proeven. De merknaam ‘Akcelis’ werd afgeleid van het werkwoord ‘Accelereren’, en dat is precies wat dit jonge bedrijf doet: ze versnellen de registratie van patiënten met effectieve tools en digitale media.

Nathalie Niclaus (Akcelis): “Gezien de sterke focus op kwaliteitszorg bij Akcelis, bleek QbD de ideale partner om onze ambities te realiseren. Dankzij hun ongeëvenaarde expertise, verzekert QbD een snelle en efficiënte oplevering van onze projecten. Bedankt voor de inspirerende samenwerking!”  → De details over het partnership tussen Akcelis en QbD lees je hier


HistoGeneXHet Antwerpse HistoGeneX specialiseert zich in de bestrijding van kanker in al haar vormen. Het bedrijf ontwikkelt predictieve biomarkers om de behandelingen beter af te stemmen op de noden van de patiënt. Data-integriteit van de patiëntengegevens is hierbij essentieel.

Mark Kockx (CEO HistoGeneX): “We investeren sterk in onze computersystemen en dankzij QbD weten we exact op welk aspect we moeten focussen in het kader van IT validatie. Het is een echt samenwerkingsverband. Wanneer opmerkingen voorvloeien uit een audit, pakken we deze samen aan. Beide teams vertrouwen volledig op elkaar”.  → Ontdek hoe we HistoGeneX helpen om de integriteit van haar data te verzekeren