QbD zoekt 50 consultants: ingenieurs, biochemisten, industrie-apothekers en biomedici

Consultancy van de hoogst mogelijke kwaliteit leveren, en zoveel mogelijk genieten along the way: dat is in een notendop wat het betekent om een QbD’er te zijn. Lijkt jou dat wel wat? En ben je ingenieur (industrieel, burgerlijk, bio- en biomedische), biochemist, pharmacist, industrie-apotheker of heb je een ander wetenschappelijk profiel? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Quality by Design, het bedrijf van Bart Van Acker, de Vlaamse Jonge Ondernemer van 2019, is op zoek naar 50 nieuwe consultants – zowel ervaren rotten als jonge veulens – voor klanten in de life sciences-sector. En wie kan je beter uitleggen wat jij en QbD voor mekaar kunnen betekenen dan Bart zelf? Daarom schoven we hem een dampende kop koffie onder de neus – yes, we know what makes the boss talk – en legden we hem een aantal vragen voor die een tip van de sluier oplichten.

Interesse in een job bij QbD?
Bezoek dan onze jobsite – je vindt er al onze vacatures – of stuur ons een spontane sollicitatie.

Wat houdt een job als consultant bij QbD inhoudelijk in?

Bart: “Elke dag voeren meer dan 185 consultants wereldwijd projecten uit bij onze klanten in de pharma, biotech, medical devices, cosmetica, … Allemaal super interessante sectoren die bovendien streng gereguleerd zijn. Door hun processen, applicaties en instrumenten te valideren helpen ze deze bedrijven met het controleren van kwaliteitsrisico’s, het sneller en beter op de markt brengen van producten en het reduceren van productiekosten. Ik durf – in alle Antwerpse bescheidenheid 😊 – te stellen dat QbD op 8 jaar tijd fel gegroeid is, ondertussen dé referentie is in de Benelux, en goed op weg is om dat ook internationaal te zijn.”

Over die groei gesproken…

“QbD is eigenlijk nooit gestopt met groeien sinds de oprichting. In 2011 smeedde ik nog al mijn wilde plannen in mijn appartementje in Wilrijk, en vandaag kan ik vanuit ons prachtige HQ rekenen op een ongelooflijk team van maar liefst 185 topcollega’s in zes verschillende landen. Recent zijn er echter heel wat factoren die er samen voor zorgen dat we nog sneller groeien dan vroeger. In België heeft mijn verkiezing tot Vlaamse Jonge Ondernemer van 2019 – een echte teamprestatie – uiteraard ook het hele bedrijf in de schijnwerpers gezet. Daarnaast zorgt ook onze focus op een aantal speerpunten, zoals Medical Devices en ATMP’s / personalised medicine en Regulatory Affairs, samen met ons steeds sterkere Belgische en internationale partnernetwerk, voor enorme groei.”

QbD is vooral op zoek naar ervaren profielen, kan je daar iets meer over uitleggen?

“We hebben vacatures voor alle mogelijke ervaringsniveaus. Maar meer dan ooit hebben we een uitgesproken nood aan ervaren rotten die een senior consultancy rol kunnen opnemen. Zulke doorgewinterde professionals zullen dankzij hun ervaring een adviserende rol opnemen bij klanten. Wat die ervaren consultants betreft, heerst er enorme schaarste op de arbeidsmarkt. We moeten ons dus kunnen onderscheiden van andere consultancy bedrijven en dat doen we bijvoorbeeld door onze uitgesproken kennisdeling (Competente Centers, Denktanks, …), ons uitgebreid trainingsaanbod én onze baanbrekende projecten rond de twee speerpunten van QbD: ATMPs (Advanced Therapy Medicinal Products) en Medical Devices.”

 

Hoe is het om bij QbD te werken?

“We zijn een enorm hecht team. Onze mensen gaan door het vuur voor mekaar en het bedrijf. Ja, we zijn met enorm complexe en ernstige zaken bezig – niet vergeten dat we mee verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en kwaliteit van tal van geneesmiddelen wereldwijd – maar dat weerhoudt er ons niet van om samen ongelooflijk veel plezier te maken. Ons jaarlijkse QbD Weekend is op dat vlak de absolute uitschieter. Ons motto is niet voor niks ‘We take joy very seriously’. Dat zit trouwens allemaal erg goed samengevat in onze corporate-video-met-een-hoekje af, die je op de homepage van www.qbd.eu vindt.”

“Dat we zoveel belang hechten aan dat groepsgevoel zie je ook aan onze investering in interne communicatie: via verschillende nieuwsbrieven betrekken we iedereen bij het reilen en zeilen van ons bedrijf en de mensen die ons groot maken. Zo behouden we ondanks onze groei dat familiale gevoel waarbij iedereen telt.”

Wat kunnen mensen die interesse hebben best doen?

Wie eerst meer info wil, kan terecht op onze uitgebreide jobsite. Enkele collega’s vertellen daar over hoe zij het werken bij QbD ervaren, en je krijgt er ook een blik achter de schermen. Je vindt er ook al onze huidige vacatures. Wel goed om te weten is dat nog niet alle vacatures gepubliceerd zijn, sommige komen pas in de loop van 2020 online. Als je dus niet meteen een vacature voor jouw specifieke profiel vindt, stuur ons dan gerust spontaan je cv.

Meer informatie